Locatie

Proiectul La Dumbrava se afla in judetul Brasov, pe DN1, la cca. 30 km de Brasov spre Fagaras, cu acces direct din drumul national, drumul care duce spre parcele fiind unul pietruit.

In galeria foto se pot vedea cateva imagini aeriene din cursul unui zbor din vara anului 2010. Fireste ca intre timp ne-am „imbogatit” si cu costructii pe teren. S-a construit o casuta pentru portar si o casa demo, pe care le puteti vedea in diversele fotografii din zona galeriei foto.

Utilitati

Pentru apa – exista deja un foraj de apa facut pe una din parcele de unde se pot alimenta si alte parcele din apropiere. Insa, datorita faptului ca apa nu este la foarte mare adancime (la cca 8 m primul strat, la 28-30 al doilea si al treilea – unde ne-am oprit noi – la cca 42-43 m) se poate fora cu usurinta. Apa este buna, curata, potabila.

Electricitate – exista varianta de conectare la electricitate din reteaua nationala, avand in vedere ca la marginea proiectului exista o linie aeriana electrica de 20 kVA. Insa, experienta actuala ne arata ca devine mult mai economica utilizarea energiei regenerabile. Panourile solare sunt mult mai eficiente mai ales in cazul in care destinatia este cea de vacanta.

Gaz – exista retea de transport gaz chiar pe teren (magistrala Brasovului) insa, pentru a se putea aduce gazul pe fiecare teren trebuiesc facute demersurile specifice la Transgaz (o statie SRM) si evident, macar 20-30 case in zona

Canalizare – pentru canalizare cea mai buna varianta este aceea de fosa septica individuala, care se va racorda in reteaua de canalizare stabilita prin PUZ.

Cadastru

Exista

Urbanism

Exista

Mai jos sunt prezentate un numar de 6 panorame cu fotografii facute la 360 grade pentru intreg proiectul.

Imaginile sunt din luna septembrie 2013, cand nu exista nicio constructie pe teren; se pot vedea atat peisajul deosebit, accesul direct din DN1, frumusetea zonei cat si muntii dimprejur: spre S se vede Magura Codlei; spre E si N muntii ce fac parte din lantul Persani iar spre V se vede culmea Fagarasilor.

  • Panorama 1
  • Panorama 4
  • Panorama 2
  • Panorama 5
  • Panorama 3
  • Panorama 6

Se vede aici intrarea principala in proiect din DN1, asa cum a fost ea facuta de catre cei de la Google Maps, prin programul Street View; imaginile sunt de la trecerea masinii Google din noiembrie 2012.