Proiectul Trestioara face parte din proiectele din comuna Dumbrăvița. A fost un proiect de amploare având în vedere că, la momentul lansării, număra 298 parcele de teren curti constructii in intravilan.

Locație:

Accesul se face din DN1, imediat dupa borna kilometrica cu numărul 201 – exact in halta CFR Valea Homorod. Avand in vedere succesul acestui proiect (mai mult de 250 de parcele vandute in ultimii ani) parcelele ramase disponibile au o distributie variata. Astfel, exista cele mai multe parcele in zona mai apropiata de DN1 (26) dar se mai gasesc cateva parcele si la 1,5-2 km departare de acesta, mai aproape de padure.

intrare Trestioara

Utilități:

Apa – clientii care deja au construit in proiect au executat individual foraje de apa potabila.

Energie electrica – la marginea proiectului, la DN1, exista un transformator de 30 kVA, din care se va putea efectua conexiunea la reteaua nationala de curent. Insa, acest lucru se poate face mai usor prin intermediul Asociatiei Trestioara, caz in care fiecare proprietar de parcela va aloca suma necesara pentru proiect de alimentare, cablare, etc. Din nou, multi dintre clientii actuali merg pe ideea energiei solare in special pentru casele de vacanta.

Gaz – cea mai apropiata conductă de gaz se găsește la 2 km.

Cadastru:

Toate parcelele sunt dezmembrate în evidențele de carte funciară.

Urbanism:

Este aprobat un Plan de Urbanism în zonă.