Puteti sa imi dati mai multe detalii despre proiectul YYY ?

In general primim cateva mailuri pe saptamana cu acest continut. Ca sa evitam situatii in care facem copy-paste cu aceleasi informatii, am pus absolut toate informatiile pe acest site si ele sunt in acces liber pentru toti cei interesati.

La fiecare proiect exista:

  • o pagina speciala, dedicata proiectului, in care incercam sa descriem din punct de vedere al locatiei, urbanismului, cadastrului, fotografii, panorame 360 grade, etc. – practic cam tot ceea ce avem si noi ca si informatii despre acest proiect
  • la fiecare parcela se gasesc detaliat calculele in variatele diferite de pret, inclusiv o estimare a taxelor notariale pentru contractul de vanzare-cumparare autentic (cu precizarea ca taxele exacte se calculeaza de notarul public, pe baza documentelor fiecarui cumparator)
  • Planul de Urbanism Zonal al proiectului, pus spre descarcare libera la fiecare parcela (fisier PDF)
  • Planul de Urbanism General al comunelor unde se gasesc aceste proiecte (Parau, respectiv Dumbravita)
  • extrasele de carte funciara si schitele fiecarei parcele
  • un fisier AutoCAD in care se vad (in coordonate Stereo 70) absolut toate parcelele proiectului

Am incercat sa facem totul cat mai transparent posibil si am pus absolut toate informatiile pe site-ul web.

Daca aveti vreo alta nelamurire in vreun aspect care ne-a scapat si nu este prezentat pe site, va rog sa nu ezitati sa ne contactati.

Cum pot rezerva o parcela ?

Desi pana acum am avut un sistem de rezervari in vigoare acesta nu si-a dovedit utilitatea. Pentru ca am introdus si garantia de 30 zile de bani inapoi, singura modalitate actuala de rezervare a unui teren este aceea de a genera un contract de achizitie in rate. De la momentul generarii acestui contract exista un interval de 15 zile in care se poate achita un avans si 30 zile in care exista garantia money – back ! Deci, singura rezervare posibila este pe urmatoarele 30 zile, folosind acest mecanism.

Cum se pot viziona parcelele?

Daca doriti sa vedeti singur o parcela este perfect posibil – cu un telefon mobil care are GPS veti ajunge cu siguranta la parcela care va intereseaza. Avem in sectiunea Blog o postare care descrie exact cum trebuie procedat.

Putem face vizionari impreuna la parcelele din proiectul La Dumbrava, Trestioara si Fantanita Calugarului. Din cauza drumului de acces (care s-a stricat anul acesta, din cauza exploatarilor forestiere facute de Primaria Sinca) nu facem deocamdata vizionari la proiectul Strop de Verde.

Pentru a stabili o vizionare cel mai bine e sa ne sunati la 0722 272768 cu 2-3 zile inainte si sa stabilim exact data si ora la care sa ne vedem pe teren (noi trebuie sa plecam din Brasov pentru acest lucru). Daca sunteti deja pe teren si ne sunati, este extrem de posibil sa nu putem sa ajungem la acel moment pentru vizionare impreuna.

Din pacate, duminica nu facem vizionari.

De obicei intalnirea este in parcarea auto de dupa Vladeni, cum se merge spre Fagaras. Din Brasov se trece prin Codlea, apoi prin Vladeni si imediat dupa ce se iese din Vladeni e o parcare pe dreapta. De acolo proiectul La Dumbrava este la 1,2-1,3 km pe DN1 in continuare spre Fagaras iar Trestioara la cca 3 km de Vladeni.

Ma intrebam daca imi puteti trimite documente / fotografii / fisier CAD pentru parcela YYY.

Pe site puteti consulta si descarca toate documentele puse la dispozitia potentialilor clienti.

inclusiv PUZ-ul zonei (in original scanat) si fisierele DWG Autocad originale ale proiectelor.

In afara de fotografiile care sunt pe site, nu avem alte poze … pe masura ce le facem, le si punem pe site, pentru toti potentialii clienti.

Asa incat va indemnam sa descarcati si sa parcurgeti documentele puse la dispozitie pe site, pentru ca altele nu avem … tot ceea ce avem este public.

Ce inseamna notiunea de PUZ teren ? De ce este importanta ?

PUZ este prescurtarea de la Plan de Urbanism Zonal.

Este cel mai important document urbanistic pentru un teren, deoarece emiterea autorizatiei de construire pe terenul respectiv se face de catre autoritatea publica numai dupa consultarea prevederilor acestui plan.

Pentru un teren intravilan fara PUZ, din ceea ce stim noi, este necesar ca anterior eliberarii autorizatiei de construire sa se elaboreze un Plan de Urbanism de Detaliu, care va detalia indicii si indicatorii urbanistici la nivelul parcelei respective (sau a unui grup restrans de parcele) – dar aceste informatii trebuiesc cel mai bine discutate cu un arhitect, pentru ca legislatia in domeniul constructiilor tinde sa se schimbe frecvent iar informatiile noastre pot sa nu mai fie valabile.

Intravilan / Extravilan - diferente

Termenii de intravilan si extravilan au foarte mare importanta in proiectele rezidentiale.

Pe un teren intravilan se poate construi. Doar pe acest tip de teren clientii isi pot construi casa visata.
Totusi, este important de stiut ca pe un teren intravilan se poate construi doar ce este permis prin actele aferente acelei zone (sau ca sa fim mai corecti, nu se poate construi ceea ce este interzis prin PUZ). De exemplu, daca este o zona rezidentiala se pot construi case dar nu se va putea construi un hotel. Invers, o zona de turism poate permite construirea unei case rezidentiale (dar aceste aspecte, care tin de legislatia in constructii trebuiesc discutate cu un arhitect).

In principiu, pe un teren extravilan nu se poate construi o casa/ pensiune sau hotel.

Pentru ca acest teren sa poata deveni construibil este nevoie de o munca ce cuprinde o serie de formalitati printre care trecerea in intravilan si scoaterea din circuitul agricol. Pe un teren extravilan pot fi construite doar obiective provizorii si in legatura cu o activitate agricola. Dar si aici exista multe interpretari si diferentieri ale legii, care trebuiesc explorate cu un specialist in urbanism.

In sectiunea de Blog de pe site am pus cel putin un articol care descrie destul de amplu ce si cum se poate face, in Romania zilei de astazi 🙂

Daca doresc o parcela de 500 mp, cu avans zero si plata pe 3 ani , se poate incepe construirea imediat ?

Raspunsul scurt: In principiu DA, se poate, cu niste conditii.

Raspunsul lung: Regimul construirii pe teren pana la achitarea ratelor este prevazut in termenii si conditiile generale pe care le puteti descarca de pe site – Articolul 14 – Regimul juridic al construcțiilor edificate pe din documentul termeni si conditii. Sunt multe prevederi care trebuiesc citite si intelese (eventual cu ajutorul unui jurist).

Dupa achitarea totala a terenului mai trebuie platit ceva?

La noi nu se mai achita nimic.

La notar se achita onorariile si taxele percepute de catre Oficiul de Cadastru, pentru inregistrarea dreptului dvs. de proprietate la momentul cumpararii terenului.

Suma aproximativa este trecuta sub fiecare parcela, in pagina de Lista Parcele.

De asemenea, in fiecare an veti achita la Primaria Comunei impozitul pe teren (care variaza, in functie de suprafata parcelei – media este in jur de 50-100 lei pe an).

Terenul vine cu apa si lumina sau trebuie platit aparte pentru a avea aceste servicii?

Utilitatile in cadrul acestui proiect sunt descrise in pagina fiecarui proiect de pe site.

A le aduce pe fiecare parcela este in principiu sarcina asociatiei de proprietari ce se constituie in cadrul proiectului.

Asociatia stabileste, de comun acord care este ordinea de prioritati in ceea ce priveste echiparea cu utilitati a fiecarei parcele si ce se aduce prima data: curentul, apa sau amenajarea drumurilor, precum si sursele de finantare: colaborarea cu Primaria, apelarea la fonduri europene sau contributia proprietarilor din zona.

Rolul nostru, ca si dezvoltator imobiliar se incheie in momentul in care scoatem la vanzare terenurile si mai ales dupa ce se constituie aceasta asociatie, care apoi decide mai departe ce e cel mai bine, in folosul proprietarilor de terenuri din proiect.

Credem ca este evident pentru toti cumparatorii ca, la pretul la care este oferit acest teren, utilitatile nu sunt si nu pot sa fie astazi pe fiecare din aceste parcele.

Insa, din experienta noastra de pana acum, fiecare proiect este unic. Avem proiecte trecute, unde de exemplu din 65 loturi de teren vandute acum 15 ani sunt mai mult de 40-45 de constructii, apa, curent si drumuri amenajate pentru toata suprafata … la fel, sunt si proiecte unde lucrurile se misca mai incet. Orizontul de asteptare cel mai rezonabil (credem noi) este cam intre 10-15 ani de la momentul inceperii vanzarilor intr-un proiect, pentru a se vedea ceva semnificativ (cele mai multe din parcele construite, utilitati aduse pe fiecare parcela sau in variate etape de proiectare ori executie).

Nu trebuie uitata varianta echiparii individuale (esenta este apa – care se poate rezolva foarte rapid prin racordarea la un foraj sau prin fantana si electricitatea, care devine din ce in ce mai atractiva in varianta sa solara – o investitie minima pentru cel putin 20-25 de ani de confort financiar si independenta toatala).

In ceea ce ne priveste, la proiectele viitoare mergem clar pe alternative off-grid, ecologice, care presupun costuri mult mai mici decat cele clasice, de legare la reteaua publica si independenta in orice conditii.

Ce inseamna un teren 100% construibil ?

Un teren construibil 100% este unul care indeplineste cumulativ cele doua cerinte: inregistrarea intr-o carte funciara in categoria „curti constructii”, respectiv „teren de constructii in intravilan” si prezenta unui Plan de Urbanism aprobat (in vigoare) – fie el Plan de Urbanism General (PUG) sau Plan de Urbanism Zonal (PUZ).

Mai mult, prezinta un avantaj deosebit terenurile deja lotizate = parcelate, dezmembrate, dezlipite. Acestea sunt cele in care s-au efectuat deja lucrarile cadastrale de impartire a unei suprafete mari de teren in parcele (loturi), fiecare individualizat printr-un numar cadastral individual si inscris intr-o carte funciara distincta.

Mai multe detalii puteti citi aici

Cand si unde va gasesc ? Aveti un sediu ?

Desi o buna parte din ultimii 15 ani am activat sub forma unei societati comerciale incepand din luna aprilie 2016 NU mai facem vanzari si contracte noi pe societate, ci activam ca persoane fizice. Fiecare vanzator / proprietar persoana fizica este indicat in termenii si conditiile contractuale iar datele sale sunt publice.

Din motive de comoditate ne-am prezentat oferta in comun, pe acest site, iar pentru eficienta putem fi gasiti la acelasi numar de telefon (0722 272768 sau pe tastele numerice 0722 BRASOV) si la aceeasi adresa de e-mail ([email protected]), dar fiecare dintre noi este o persoana fizica independenta de ceilalti proprietari / vanzatori. Uneori va va raspunde unul din noi, alteori altcineva (daca unul din noi pleaca cateva zile din tara, o simpla redirectare a apelurilor ajuta)

Programul nostru este unul relativ relaxat. Telefonul mobil se deschide in jur de ora 9-10 dimineata (daca, dupa ora asta nu raspundem, inseamna ca am uitat sa deschidem telefonul … nu va suparati pe noi si incercati putin mai tarziu). Pe la 5-6 seara, il inchidem si ne-am cam terminat ziua de lucru. Sambata ne mai gasiti din cand in cand, uneori chiar si pe teren, la vreo vizionare. Duminica insa nu lucram. Pe email incercam sa raspundem cat de rapid. La 90% din emailuri raspundem in cateva ore iar la un numar mic, daca nu avem raspunsul pe moment poate dura mai mult (pana intr-o zi, maximum doua).

Pentru ca nu mai avem persoane angajate, toata interfata cu clientii o facem noi. De aceea, daca e o perioada de vacante sau daca suntem plecati pentru cateva zile din tara, e posibil sa nu dati de noi. Insa, imediat ce revenim, incercam sa rezolvam rapid toate problemele care au aparut.

Un sediu efectiv nu avem dar va asteptam cu mare bucurie pe Aurel Vlaicu 83, in Brasov (unde am avut fostul sediu al BLP timp de 12 ani) … mai avem acolo cateva birouri si cateva computere, plus toate documentele terenurilor, PUZ-urile, planse, etc.

Esenta e ca suntem aici, am fost de 15 ani prezenti si inca cativa ani (pana terminam de vandut cele peste 1000 de parcele pe care le mai avem) veti da de noi usor.