Puteti sa imi dati mai multe detalii despre proiectul YYY ?

In general primim cateva mailuri pe saptamana cu acest continut. Ca sa evitam situatii in care facem copy-paste cu aceleasi informatii, am pus absolut toate informatiile pe acest site si ele sunt in acces liber pentru toti cei interesati.

La fiecare proiect exista:

  • o pagina speciala, dedicata proiectului, in care incercam sa descriem din punct de vedere al locatiei, urbanismului, cadastrului, fotografii, panorame 360 grade, etc. – practic cam tot ceea ce avem si noi ca si informatii despre acest proiect
  • la fiecare parcela se gasesc detaliat calculele in variatele diferite de pret, inclusiv o estimare a taxelor notariale pentru contractul de vanzare-cumparare autentic (cu precizarea ca taxele exacte se calculeaza de notarul public, pe baza documentelor fiecarui cumparator)
  • Planul de Urbanism Zonal al proiectului, pus spre descarcare libera la fiecare parcela (fisier PDF)
  • Planul de Urbanism General al comunelor unde se gasesc aceste proiecte (Parau, respectiv Dumbravita)
  • extrasele de carte funciara si schitele fiecarei parcele
  • un fisier AutoCAD in care se vad (in coordonate Stereo 70) absolut toate parcelele proiectului

Am incercat sa facem totul cat mai transparent posibil si am pus absolut toate informatiile pe site-ul web.

Daca aveti vreo alta nelamurire in vreun aspect care ne-a scapat si nu este prezentat pe site, va rog sa nu ezitati sa ne contactati.

Cum pot rezerva o parcela ?

Desi pana acum am avut un sistem de rezervari in vigoare acesta nu si-a dovedit utilitatea. Pentru ca am introdus si garantia de 30 zile de bani inapoi, singura modalitate actuala de rezervare a unui teren este aceea de a genera un contract de achizitie in rate. De la momentul generarii acestui contract exista un interval de 15 zile in care se poate achita un avans si 30 zile in care exista garantia money – back ! Deci, singura rezervare posibila este pe urmatoarele 30 zile, folosind acest mecanism.

Situatia de pe site-ul web este una actualizata ?

Da, situatia de pe site este adusa periodic la zi, in principiu de cateva ori pe saptamana (parcelele care s-au cumparat de catre cumparatori in ultimele cateva zile zile sunt marcate pe site ca vandute / retinute).

Cum se pot viziona parcelele?

Daca doriti sa vedeti singur o parcela este perfect posibil – cu un telefon mobil care are GPS veti ajunge cu siguranta la parcela care va intereseaza. Avem in sectiunea Blog o postare care descrie exact cum trebuie procedat.

Putem face vizionari impreuna la parcelele din proiectul La Dumbrava, Trestioara si Fantanita Calugarului. Din cauza drumului de acces (care s-a stricat anul acesta, din cauza exploatarilor forestiere facute de Primaria Sinca) nu facem deocamdata vizionari la proiectul Strop de Verde.

Pentru a stabili o vizionare cel mai bine e sa ne sunati la 0722 272768 cu 2-3 zile inainte si sa stabilim exact data si ora la care sa ne vedem pe teren (noi trebuie sa plecam din Brasov pentru acest lucru). Daca sunteti deja pe teren si ne sunati, este extrem de posibil sa nu putem sa ajungem la acel moment pentru vizionare impreuna.

Din pacate, duminica nu facem vizionari.

De obicei intalnirea este in parcarea auto de dupa Vladeni, cum se merge spre Fagaras. Din Brasov se trece prin Codlea, apoi prin Vladeni si imediat dupa ce se iese din Vladeni e o parcare pe dreapta. De acolo proiectul La Dumbrava este la 1,2-1,3 km pe DN1 in continuare spre Fagaras iar Trestioara la cca 3 km de Vladeni.

Drumurile de acces private din proiect se platesc ?

Raspunsul este clar NU !

Niciodata nu am solicitat bani pentru cote-parti din drumul de acces si nici nu vom solicita.

Drumurile private de acces pe fiecare dintre parcelele proiectelor noastre au doar o singura destinatie – intotdeauna le-am oferit GRATUIT si o vom face si in viitor, printr-una din variantele de mai jos:

a) fie transferand drumul gratuit, in cote-parti proportionale, fiecarui proprietar care cumpara un teren adiacent drumului respectiv. De exemplu, avem un drum de 200 mp, care deserveste 5 parcele. La momentul CVC autentic fiecare din cele 5 parcele va fi vanduta catre cumparator impreuna cu o cota-parte de 1/5 din drum, pentru care nu se percepe niciun ban. Dupa ce se vand cele 5 parcele, fiecare proprietar are cota-parte de drum si el poate sa utilizeze drumul nestingherit pentru accesul sau. Uneori cei 5 proprietari se inteleg sa inchida portiunea respectiva de drum (cu o bariera sau un gard, etc.) si sa isi defineasca un acces privat la cele 5 proprietati, dar asta nu mai este treaba noastra … este decizia lor.

b) fie donand drumurile private Primariei Comunei (caz in care ele devin drumuri publice si vor trebui undeva in viitor, conform legii, amenajate pe bani publici, de catre autoritati)

De ce este importanta suprafata unei parcele ?

Suprafata minima a unei parcele construibile este definita in Planul de Urbanism Zonal al proiectului respectiv.

Daca in PUZ este precizata o suprafata minima construibila de 500 mp iar dvs. cumparati o parcela de 250 mp, atunci veti avea probleme incercand sa obtineti avizele si acordurile necesare pentru emiterea autorizatiei de construire a unui imobil (casa de exemplu).

Ma intrebam daca imi puteti trimite documente / fotografii / fisier CAD pentru parcela YYY.

Pe site puteti consulta si descarca toate documentele puse la dispozitia potentialilor clienti.

inclusiv PUZ-ul zonei (in original scanat) si fisierele DWG Autocad originale ale proiectelor.

In afara de fotografiile care sunt pe site, nu avem alte poze … pe masura ce le facem, le si punem pe site, pentru toti potentialii clienti.

Asa incat va indemnam sa descarcati si sa parcurgeti documentele puse la dispozitie pe site, pentru ca altele nu avem … tot ceea ce avem este public.

Ce inseamna notiunea de PUZ teren ? De ce este importanta ?

PUZ este prescurtarea de la Plan de Urbanism Zonal.

Este cel mai important document urbanistic pentru un teren, deoarece emiterea autorizatiei de construire pe terenul respectiv se face de catre autoritatea publica numai dupa consultarea prevederilor acestui plan.

Pentru un teren intravilan fara PUZ, din ceea ce stim noi, este necesar ca anterior eliberarii autorizatiei de construire sa se elaboreze un Plan de Urbanism de Detaliu, care va detalia indicii si indicatorii urbanistici la nivelul parcelei respective (sau a unui grup restrans de parcele) – dar aceste informatii trebuiesc cel mai bine discutate cu un arhitect, pentru ca legislatia in domeniul constructiilor tinde sa se schimbe frecvent iar informatiile noastre pot sa nu mai fie valabile.

De ce este important frontul stradal al unei parcele ?

Din informatiile noastre, daca o parcela nu are minimum 12 metri liniari front stradal, la un drum de acces (public sau privat) ea nu este construibila. Daca e vorba de case insiruite (notiunea americana de town-houses) este posibil ca aceasta distanta sa fie mai mica (8 m) – dar informatiile trebuiesc verificate cu un arhitect sau urbanist, care ar trebui sa fie mult mai in tema decat noi.

Ce inseamna dezmembrarea ? Este ea importanta ?

Toate parcelele din proiectele noastre scoase la vanzare (Trestioara, Fantanita Calugarului, La Dumbrava 1 si Strop de Verde) sunt deja dezmembrate, iar de aici rezulta multiple avantaje pentru cumparatori.

O suprafata mare de teren este supusa unei operatii de dezmembrare sau lotizare sau, in vocabularul curent al OCPI de „dezlipire”, prin care rezulta mai multe parcele de suprafete mai mici si drumuri de acces pentru ele.

Avantajul unui cumparator la achizitia unei parcele deja dezmembrate este acela ca el stie exact ce cumpara; are bornele terenului identificate clar pe teren si nu mai trebuie sa astepte finalizarea acestei operatii (care poate fi uneori destul de lunga si destul de scumpa).

In termen de timp dezmembrarea presupune o masuratoare pe teren, urmata de elaborarea unei documentatii cadastrale (5-10 zile) ce se depune la OCPI, sectorul cadastru, pentru avizare (15-20 zile).

Dupa avizare se ridica documentatia si se depune la Primarie, pentru obtinerea certificatului de urbanism de dezlipire (maxim 30 zile).

Odata obtinut certificatul de urbanism se solicita si o neurmarire fiscala (2-3 zile) si ansamblul documentatiei se depune la notarul public pentru a se redacta actul autentic de dezlipire (3-4 zile).

Dupa semnarea acestuia toate documentele se depun din nou la OCPI, de data aceasta la sectorul de Carte Funciara, care infiinteaza carti funciare noi pentru fiecare din parcelele / loturi rezultate si elibereaza o incheiere a lucrarii si un extras CF cu noile numere de CF (10-15 zile).

In termen de costuri, cu cat rezulta mai multe parcele, cu atat toate costurile sunt mai mari.

Ele variaza in general de la 500 lei la 1000 lei pentru fiecare parcela rezultata.

Proiectul Strop de Cer precum si La Dumbrava 2 nu au parcelele dezmembrate, motiv pentru care nu le-am scos inca la vanzare.

Ce inseamna CUT si POT ?

CUT inseamna Coeficient de Utilizare a Terenului

este un indicator urbanistic care se calculeaza ca raport intre:

suprafata construita desfasurata a constructiei ce se va edifica pe teren si

suprafata de teren pe care se va gasi efectiv constructia

POT inseamna Procentul de Ocupare a Terenului

este un indicator urbanistic care se calculeaza ca raport intre:

suprafata construita la sol a constructiei ce se va edifica pe teren si

suprafata de teren totala a parcelei

Intravilan / Extravilan - diferente

Termenii de intravilan si extravilan au foarte mare importanta in proiectele rezidentiale.

Pe un teren intravilan se poate construi. Doar pe acest tip de teren clientii isi pot construi casa visata.
Totusi, este important de stiut ca pe un teren intravilan se poate construi doar ce este permis prin actele aferente acelei zone (sau ca sa fim mai corecti, nu se poate construi ceea ce este interzis prin PUZ). De exemplu, daca este o zona rezidentiala se pot construi case dar nu se va putea construi un hotel. Invers, o zona de turism poate permite construirea unei case rezidentiale (dar aceste aspecte, care tin de legislatia in constructii trebuiesc discutate cu un arhitect).

In principiu, pe un teren extravilan nu se poate construi o casa/ pensiune sau hotel.

Pentru ca acest teren sa poata deveni construibil este nevoie de o munca ce cuprinde o serie de formalitati printre care trecerea in intravilan si scoaterea din circuitul agricol. Pe un teren extravilan pot fi construite doar obiective provizorii si in legatura cu o activitate agricola. Dar si aici exista multe interpretari si diferentieri ale legii, care trebuiesc explorate cu un specialist in urbanism.

In sectiunea de Blog de pe site am pus cel putin un articol care descrie destul de amplu ce si cum se poate face, in Romania zilei de astazi 🙂

Daca doresc o parcela de 500 mp, cu avans zero si plata pe 3 ani , se poate incepe construirea imediat ?

Raspunsul scurt: In principiu DA, se poate, cu niste conditii.

Raspunsul lung: Regimul construirii pe teren pana la achitarea ratelor este prevazut in termenii si conditiile generale pe care le puteti descarca de pe site – Articolul 14 – Regimul juridic al construcțiilor edificate pe din documentul termeni si conditii. Sunt multe prevederi care trebuiesc citite si intelese (eventual cu ajutorul unui jurist).

Cate case s-au construit pana acum in zona ?

Proiectul LaDumbrava este unul destul de nou (el s-a deschis clientilor la inceputul lui 2014) si aici estimam (din experienta noastra de pana acum cu alte proiecte) sa apara primele constructii serioase in primavara-vara anului 2017/2018.

In celelalte proiecte finalizate de noi lucrurile se misca (chiar bine!).

De exemplu, in proiectul Cristian sunt 48-50 case fata de 65 parcele pe care le-am vandut (cu gaz si curent si drumuri amenajate de Primarie – e drept cam in 12-13 ani) iar in proiectul Ilieni sunt 50% din parcele construite, in conditii asemanatoare (la fel, au trecut cca 10-11 ani de la prima vanzare).

In proiectul Trestioara sunt circa 10-12 constructii, la cca 6-7 ani de la inceperea vanzarilor.

Pentru proiectele Strop de Cer si Strop de Verde, pe baza experientei noastre de mai bine de 15 ani in acest domeniu estimam un ciclu de dezvoltare de:

  • circa 2-3 ani de la momentul inceperii vanzarilor pana la aparitia primei constructii permanente
  • apoi inca 1-2 ani pana la primele cateva case
  • inca 6-7 ani pana la constructii pe 50% din parcele si apoi
  • inca 4-5 ani pana la finalizarea constructiilor pe 90% din parcele, odata cu finalizarea lucrarilor de adus utilitati, amenajarea cu strat asfaltic a drumurilor, iluminat stradal, canalizare, etc.

Dar in principiu, in proiectele pe care le promovam clientii trebuie sa se astepte la un orizont investitional de 12-14-15 ani, cu posibilitatea unui randament mult peste ceea ce ofera situatia economica.

De exemplu, primul teren pe care l-am vandut in 2000 cu 3 dolari / mp (la acel moment un teren viran, pe un camp) a avut o valoare de schimb in 2007-2008 (inainte de criza) de 60-70 eur / mp iar astazi are un pret de 20-25 euro/mp … fireste ca in cativa ani, cand  va fi un teren intre case construite, cu toate utilitatile si cu drum amenajat, aceasta valoare va creste.

Fireste ca nu putem prezice viitorul si nu putem garanta aceste evolutii viitoare ! Nimeni nu o poate face !

Fiecare proiect are viata lui specifica si modul lui unic de dezvoltare. E posibil ca intr-un proiect sa decoleze constructiile in cativa ani, dupa cum exista posibilitatea ca alt proiect sa treneze.

De ce atata preocupare pentru alimentarea cu energie electrica solara?

Noi credem si sustinem ca solutiile independente de alimentare cu energie sunt cele mai bune pe termen lung.

Daca un client doreste sa se racordeze la Electrica, cel mai probabil o va putea face, dar cu niste costuri ce pot fi uneori destul de mari (si pe care nu le mai puteti recupera, pentru ca pe banii dvs. faceti o instalatie pe care o donati catre Electrica a doua zi dupa inaugurare!).

De exemplu, la proiectul La Dumbrava, in zona de langa DN1 a proiectului trece o linie de 20kVA a Electrica. In masura in care doriti o racordare imediata, noi credem ca nu e o problema, odata obtinuta o autorizatie de construire si parcurs tot circuitul de avizare (cu studiu de solutie, instalarea unui transformator, licitatie de executie la Electrica, etc.)
Credem ca totusi costurile de racordare poate va vor orienta si spre solutii alternative, de genul panouri solare off-grid, care ajung ca si costuri la acelasi nivel ca si racordarea la grid.
Vedeti detalii pe https://www.google.ro/search?q=solutie+off+grid+solara
Sunt solutii de la 350€ pentru 500Wh (doua becuri, un laptop si un TV, intr-o casa de vancanta) pana la 5.000 € pentru 5 KWh (o casa cu 7-8 camere si 25 consumatori (frigider, plita electrica, cuptor electric, 10-15 becuri aprinse simultan etc … deci complet echipata utilitar)

Suntem avocatii unor astfel de solutii, care va permit sa economisiti multi bani pe termen lung.

Expira PUZ-ul proiectului ? Daca da, cand ?

PUZ-ul proiectelor noastre (La Dumbrava, Trestioara, Fantanita Calugarului, Strop de Cer si Strop de Verde) au fost elaborat INAINTE de aparitia legislatiei care obliga ca PUZ-urile sa aiba un timp limitat de valabilitate (de regula 2-5 ani).

Intr-o zona cu PUZ de dupa 2012 cumparatorul este obligat sa construiasca inainte ca PUZ-ul sa expire !

Nu este cazul proiectelor noastre. Aceste PUZ-uri sunt „vesnice” 🙂 … altfel spus, daca PUZ nu este modificat de catre toti proprietarii, prevederile sale se vor aplica nelimitat in timp. Avantajul dumneavoastra, ca viitor proprietar in acest proiect este acela ca nu sunteti obligat sa construiti in vreun interval de timp, oricare ar fi acesta. Daca vreti sa construiti peste un an, 5 , 10 sau 99 de ani, o veti putea face oricand !

Cu titlu de execeptie, PUZ-ul de la proiectul La Dumbrava 2 va avea o limitare in timp (pentru ca el este in faza finala de aprobare). Cand va fi aprobat, vom sti si noi cat timp ne-a acordat Consiliul Local si vi-l vom putea prezenta pe site, la deschiderea oficiala a proiectului, spre transparenta deplina.

Se face vreo reducere pentru plata cash, daca doresc sa cumpar 4-5 parcele, de exemplu ?

Devenind clientul nostru putem discuta de un discount pentru mai mult de 2-3 parcele, care insa depinde foarte mult de suprafata cumparata, daca este vorba de parcele cu plata integrala sau rate precum si de proiectul respectiv.

Care sunt obligatiile cumparatorului? Trebuie inceputa constructia pe teren pana la o anumita data, sau ceva asemanator ?

Nu exista niciun fel de asemenea obligatii

Dupa achitarea totala a terenului mai trebuie platit ceva?

La noi nu se mai achita nimic.

La notar se achita onorariile si taxele percepute de catre Oficiul de Cadastru, pentru inregistrarea dreptului dvs. de proprietate la momentul cumpararii terenului.

Suma aproximativa este trecuta sub fiecare parcela, in pagina de Lista Parcele.

De asemenea, in fiecare an veti achita la Primaria Comunei impozitul pe teren (care variaza, in functie de suprafata parcelei – media este in jur de 50-100 lei pe an).

Terenul vine cu apa si lumina sau trebuie platit aparte pentru a avea aceste servicii?

Utilitatile in cadrul acestui proiect sunt descrise in pagina fiecarui proiect de pe site.

A le aduce pe fiecare parcela este in principiu sarcina asociatiei de proprietari ce se constituie in cadrul proiectului.

Asociatia stabileste, de comun acord care este ordinea de prioritati in ceea ce priveste echiparea cu utilitati a fiecarei parcele si ce se aduce prima data: curentul, apa sau amenajarea drumurilor, precum si sursele de finantare: colaborarea cu Primaria, apelarea la fonduri europene sau contributia proprietarilor din zona.

Rolul nostru, ca si dezvoltator imobiliar se incheie in momentul in care scoatem la vanzare terenurile si mai ales dupa ce se constituie aceasta asociatie, care apoi decide mai departe ce e cel mai bine, in folosul proprietarilor de terenuri din proiect.

Credem ca este evident pentru toti cumparatorii ca, la pretul la care este oferit acest teren, utilitatile nu sunt si nu pot sa fie astazi pe fiecare din aceste parcele.

Insa, din experienta noastra de pana acum, fiecare proiect este unic. Avem proiecte trecute, unde de exemplu din 65 loturi de teren vandute acum 15 ani sunt mai mult de 40-45 de constructii, apa, curent si drumuri amenajate pentru toata suprafata … la fel, sunt si proiecte unde lucrurile se misca mai incet. Orizontul de asteptare cel mai rezonabil (credem noi) este cam intre 10-15 ani de la momentul inceperii vanzarilor intr-un proiect, pentru a se vedea ceva semnificativ (cele mai multe din parcele construite, utilitati aduse pe fiecare parcela sau in variate etape de proiectare ori executie).

Nu trebuie uitata varianta echiparii individuale (esenta este apa – care se poate rezolva foarte rapid prin racordarea la un foraj sau prin fantana si electricitatea, care devine din ce in ce mai atractiva in varianta sa solara – o investitie minima pentru cel putin 20-25 de ani de confort financiar si independenta toatala).

In ceea ce ne priveste, la proiectele viitoare mergem clar pe alternative off-grid, ecologice, care presupun costuri mult mai mici decat cele clasice, de legare la reteaua publica si independenta in orice conditii.

Ce inseamna un teren 100% construibil ?

Un teren construibil 100% este unul care indeplineste cumulativ cele doua cerinte: inregistrarea intr-o carte funciara in categoria „curti constructii”, respectiv „teren de constructii in intravilan” si prezenta unui Plan de Urbanism aprobat (in vigoare) – fie el Plan de Urbanism General (PUG) sau Plan de Urbanism Zonal (PUZ).

Mai mult, prezinta un avantaj deosebit terenurile deja lotizate = parcelate, dezmembrate, dezlipite. Acestea sunt cele in care s-au efectuat deja lucrarile cadastrale de impartire a unei suprafete mari de teren in parcele (loturi), fiecare individualizat printr-un numar cadastral individual si inscris intr-o carte funciara distincta.

Mai multe detalii puteti citi aici

Ce este cu fisierul DWG / AUTOCAD ?

Pentru transparenta absoluta noi punem la dispozitia clientilor nostri, in mod cu totul gratuit, atat schita cadastrala a fiecarei parcele (care arata atat frontul stradal (la un drum public sau privat) cat si forma si geometria lotului de teren intravilan) cat mai ales fisierul DWG (format Autocad 2010) cu toate parcelele din proiect, pozitionate cu mare precizie in sistemul Stereo 70.

Alaturi de acest fisier, se mai pot descarca fisere cu imagini raster atasate fisierului DWG – imagini ortho-photo ale zonei (mai pe intelesul tuturor, pozele din avion ale intregului proiect, dar pozitionate in coordonate Stereo 70). Aceste imagini se vor deschide automat prin deschiderea fisierului DWG.

In cazul in care nu dispuneti de un program de tip CAD, puteti sa descarcati programul ProgeCAD, care dispune de o versiune de evaluare, full functionala timp de 30 zile (il puteti descarca de la adresa http://www.progesoft.com/en/downloads/). Dupa instalarea acestui program, cu un dublu click pe fisierul descarcat dwg va va deschide o imagine care prezinta toate parcelele proiectului respectiv. Navigand cu zoom / unzoom (rotita mouse-ului in sus sau in jos) va puteti pozitiona exact pe parcela care va intereseaza.

In zona din centru-dreapta a barei de jos veti vedea un set de coordonate, care se modifica de cate ori miscati mouse-ul. Acestea sunt coordonatele Stereo 70 ale punctului peste care se afla mouse-ul.

De ce parcela ASTA are pretul mai mic decat parcelele din jur ?

Raspunsul scurt: poate are o panta mai mare, poate are un front stradal neobisnuit, poate are pe ea o zona cu exces de apa sau cu un acces dificial, poate nu are o priveliste deosebita sau pur si simplu e o parcela in promotie dintr-un motiv financiar (pret scazut = vanzare super rapida).

Raspunsul in varianta mai lunga este la finele postului de aici

Cand si unde va gasesc ? Aveti un sediu ?

Desi o buna parte din ultimii 15 ani am activat sub forma unei societati comerciale incepand din luna aprilie 2016 NU mai facem vanzari si contracte noi pe societate, ci activam ca persoane fizice. Fiecare vanzator / proprietar persoana fizica este indicat in termenii si conditiile contractuale iar datele sale sunt publice.

Din motive de comoditate ne-am prezentat oferta in comun, pe acest site, iar pentru eficienta putem fi gasiti la acelasi numar de telefon (0722 272768 sau pe tastele numerice 0722 BRASOV) si la aceeasi adresa de e-mail ([email protected]), dar fiecare dintre noi este o persoana fizica independenta de ceilalti proprietari / vanzatori. Uneori va va raspunde unul din noi, alteori altcineva (daca unul din noi pleaca cateva zile din tara, o simpla redirectare a apelurilor ajuta)

Programul nostru este unul relativ relaxat. Telefonul mobil se deschide in jur de ora 9-10 dimineata (daca, dupa ora asta nu raspundem, inseamna ca am uitat sa deschidem telefonul … nu va suparati pe noi si incercati putin mai tarziu). Pe la 5-6 seara, il inchidem si ne-am cam terminat ziua de lucru. Sambata ne mai gasiti din cand in cand, uneori chiar si pe teren, la vreo vizionare. Duminica insa nu lucram. Pe email incercam sa raspundem cat de rapid. La 90% din emailuri raspundem in cateva ore iar la un numar mic, daca nu avem raspunsul pe moment poate dura mai mult (pana intr-o zi, maximum doua).

Pentru ca nu mai avem persoane angajate, toata interfata cu clientii o facem noi. De aceea, daca e o perioada de vacante sau daca suntem plecati pentru cateva zile din tara, e posibil sa nu dati de noi. Insa, imediat ce revenim, incercam sa rezolvam rapid toate problemele care au aparut.

Un sediu efectiv nu avem dar va asteptam cu mare bucurie pe Aurel Vlaicu 83, in Brasov (unde am avut fostul sediu al BLP timp de 12 ani) … mai avem acolo cateva birouri si cateva computere, plus toate documentele terenurilor, PUZ-urile, planse, etc.

Esenta e ca suntem aici, am fost de 15 ani prezenti si inca cativa ani (pana terminam de vandut cele peste 1000 de parcele pe care le mai avem) veti da de noi usor.